Draw without mercy

[but always to please]

Karikaturisten op events
U kan mij inhuren als karikaturist op uw events. Tijdens events kan ik zowel rondlopend als neerzittend tekenen. Een karikatuur neemt doorgaans zo’n 7 tot 8 minuten in beslag. Als de tekening dan getoond wordt creëert dit uiteraard een leuke ambiance, gelach, een applaus,… Natuurlijk mogen de gasten hun karikatuur mee nemen naar huis. Zo krijgen ze een uniek en persoonlijk geschenk. Er zijn heel wat extra mogelijkheden: bedrukking van het tekenpapier met het logo, tekenen met projectie, een groepskarikatuur of tekenen op tablet.
Bedrukking
Ik kan het logo van jullie bedrijf op mijn tekenpapier drukken. Of een slogan, of de naam van het feestvarken. Bezorg mij gewoon de file in hoge resolutie en ik zorg voor de rest
Met projectie
Een erg succesvolle formule waarbij de mensen de karikatuur live zien verschijnen op groot scherm. Iedereen kan mee genieten van de tekeningen, wat een extra dimensie geeft aan de animatie.
Karikaturen op tablet
Er wordt niet op papier getekend, maar digitaal, dus op tablet. De tekeningen kunnen geprint worden, op een speciale website geplaatst of doorgestuurd naar de mailadressen.
Groepskarikatuur
Een karikatuur op groot formaat van een hele groep, een team, alle jubilarissen. Dit kan niet rondlopend maar moet aan tafel gebeuren, waarbij de mensen eventjes voor mij poseren.
Karikaturen aan de hand van een foto
Bedrijven of privé personen kunnen een bijzonder cadeau schenken: een minutieus ingekleurde (en vaak ingekaderde) karikatuur. Enkel het hoofd of met elementen, verwijzingen en knipogen naar het werk, de hobby’s of andere typische items. De foto’s waarvan ik vertrek zijn uitermate belangrijk. ik heb duidelijke, scherpe close-up foto’s nodig. Van minder goede foto’s kan ik enkel een minder goede karikatuur maken.
Ik moet de beelden scherp en duidelijk kunnen afdrukken op fotopapier.
Workshops
Bedrijven of groepen hechten steeds meer belang aan collegialiteit en teamspirit. In een workshop karikatuurtekenen wordt dit benadrukt op een originele en ludieke manier. De deelnemers leren de basisprincipes en tekenen elkaar. Ze maken ook een karikatuur in groep. Ideaal dus voor een teambuilding of groepsgebeuren.
Illustraties
Naast mijn karikatuurwerk ben ik een vaak gevraagd illustrator voor reclamebureaus, bedrijven of magazines. Mijn favoriete technieken zijn potlood, pastel, aquarel of gravuretechniek. Er kan ook digitaal getekend worden.
Portretten
Pastel en potlood zijn samen met aquarel mijn meest gebruikte technieken. Portretten kunnen zowel in kleur als zwart-wit. Zelfde gouden regel als voor karikaturen: goede, kwalitatieve foto’s zijn een absolute must. Men kan ook bij mij langs komen zodat ik zelf de nodige foto’s kan maken.